Hí­rek

Mi az a funkcionális hasi fájdalom? Kezelési és diagnosztikai tájékoztató
Hí­rek 2024.04.12.

Az orvoshoz fordulás egyik gyakori oka a krónikus hasi fájdalom, melynek hátterében leggyakrabban funkcionális hasi fájdalom áll. Annak ellenére, hogy a funkcionális hasi fájdalom hátterében nem áll komoly szervi ok, a panaszok rontják az életminőséget, a családok mindennapi életét befolyásolják.


Első helyen végzett a HGYE-SE
Hí­rek 2024.04.08.

A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. Az orvos kategória győztese 2024-ben a HGYE pályázata, ami a SE Gyermekklinika Életmódambulanciájának szakmai támogatásával készült.

2024. március 20-án hirdették ki a Richter Anna díj nyerteseit. A HGYE-SE csapata nagy izgalommal várta ezt a napot, hiszen november óta készült a gyermekkori obesitás projekttel, amelyben egy szakmai anyagot, egy bemutatkozó, valamint egy oktatókisfilmet készítettek. 

Végül az orvos kategóriában első helyen végzett a HGYE-SE "Nem elhízni könnyebb, mint lefogyni" projekt.

Csapatvezető: Dr. Kántor Irén
Csapattagok: Dr. Gács Zsófia, Dr. Havasi Katalin, Dr. Rósa Ágnes, Braun Helga

https://www.richterannadij.hu/index.php/2023/2023-nyertes-2
Tényleg a lényeg - Újszülöttkori icterus ellátási protokollja, kialakulásának rizikói és tényezői, patológiás icterus ismérvei
Hí­rek 2024.04.08.

Megjelent a HGYE gondozásában a "Tényleg a lényeg" sorozat legújabb kiadványa a "Tényleg a lényeg - "Újszülöttkori icterus ellátási protokollja, kialakulásának rizikói és tényezői, patológiás icterus ismérvei" címmel. A csatolva található kezelési séma, algoritmus, a napi munkánk során nyújthat támogatást. Összefoglalva az ellátási protokollját, kialakulásának rizikót, tényezőit, valamint a patológiás icterus ismérveit. Mindezt a legfrissebb szakmai ajánlásokkal harmónizálva.

Honlapunkon megtalálható letölthető formátumban.

Forgassátok haszonnal!


Háziorvosi időpontfoglalás - Felhasználói útmutató 1.0
Hí­rek 2024.03.18.

A csatolt dokumentum a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, és a fogorvosok számára készült, leírja az EESZT háziorvosok által is használható időpontfoglaló funkcióinak működését, ismerteti azok használatának módját.


You Tube-on megtalálható eszközök leírása, használata
Hí­rek 2024.03.18.

A házi gyermekorvosi praxisokban használt készülékek használatáról, leírásáról számos videó készült, amelyeknek linkgyújteménye csatolva található. 


Jogszabályváltozások
Hí­rek 2024.01.08.

2023. 12. 23-tól hatályos a 8/2002. (X. 4.) ESZCSM rendelet módosítása

1. § Az anyatej társadalombiztosítási támogatás alapját képező áráról, valamint a  támogatás elszámolásának módjáról szóló 8/2002. (X. 4.) ESZCSM rendelet 1. § (1) bekezdésében a „2700 Ft.” szövegrész helyébe a „3500 Ft.” szöveg lép.


Egyesületünket a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.
Bemutatkozás
A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az országban dolgozó 1500 házi gyermekorvos szakmai és érdekérvényesítő szervezete. Minden gyermek számára elérhető korszerű ellátást, megfelelő munkakörülményeket, vonzó életpályát biztosító gyermekorvosi alapellátásért küzdünk. Kapcsolatban állunk a gyermekgyógyászat és az alapellátás irányító testületeivel, intézményeivel, az egészségügyi kormányzattal, nemzetközi szervezetek aktív tagjai vagyunk.
Rendezvényeink
Kávészünet konferencia - Nyugodtabb vizeken!
2024. május 2-5.

2024. május 2-5. között kerül megrendezésre a HGYE Kávészünet konferenciája, Siófokon.

Kiemelt partnereink
EESZT
Gyermekorvos továbbképzés
Első 1000 nap program
Hungarian Primary Care Pediatricians Clinical Research Network
Observer | Tradíció és Innováció